Kawior Huso Huso Beluga
136,80€ - 2.900,00€Kawior ze specjalnego Huso-Huso (Aquafarming). Pozyskane z co najmniej 16-letniego dojrzałego jesiotra. Jaja o wielkości ziarna około 3,3 do 3,5 mm są jeszcze większe.
Wyświetlane 6 wyników
Kawior ze specjalnego Huso-Huso (Aquafarming). Pozyskane z co najmniej 16-letniego dojrzałego jesiotra. Jaja o wielkości ziarna około 3,3 do 3,5 mm są jeszcze większe.
Kawior ze specjalnej hybrydy jesiotra kałuskiego i jesiotra amurskiego (Huso Dauricus x Acipenser schrenkii, Aquafarming). Pozyskane z co najmniej 12-letniego dojrzałego jesiotra. Jaja jasnoziarniste i jędrne o uziarnieniu od około 3,0 do 3,3 mm, a nawet większe, barwa waha się od złotej, szarej, brązowej, szaroczarnej, szarobrązowej do złocistobrązowej. Wyróżnia się niezwykle delikatnym, maślanym aromatem, z długim posmakiem, podkreślonym łagodną i delikatną metodą solenia Malossol. Dla wielu koneserów obecnie najlepszy kawior na świecie.
Ikra Acipenser baerii jest pobierana, gdy ma ponad 7 lat i ma wielkość cząstek około 2,7 do 2,8 mm. Kolory czarny i szary. Kawior Baerii ma lekko korzenny i lekko orzechowy zapach z maślaną nutą, jego konsystencja rozpływa się w ustach i pozostawia silne doznania smakowe, podkreślone łagodnym procesem solenia Malossol.
Kawior ze specjalnej hybrydy jesiotra kałuskiego i jesiotra amurskiego (Huso Dauricus x Acipenser schrenkii, Aquafarming). Pozyskane z co najmniej 12-letniego dojrzałego jesiotra. Jaja jasnoziarniste i jędrne o uziarnieniu od około 3,0 do 3,3 mm, a nawet większe, barwa waha się od złotej, szarej, brązowej, szaroczarnej, szarobrązowej do złocistobrązowej. Wyróżnia się niezwykle delikatnym, maślanym aromatem, z długim posmakiem, podkreślonym łagodną i delikatną metodą solenia Malossol. Dla wielu koneserów obecnie najlepszy kawior na świecie.
Kawior jesiotra rosyjskiego (Acipenser gueldenstaedtii). Pochodzi z dojrzałego jesiotra od 12 lat. Jaja mają średnicę od 2,9 do 3,1 mm i gładką i aksamitną konsystencję. Bogate i złożone aromaty, kolor od szarego do brązowego, a nawet złocistożółty. Smak podkreśla delikatne solenie Malossolu.
Kawior z jesiotra amurskiego (Acipenser schrenckii), z powodzeniem i w zrównoważony sposób hodowany w prawdopodobnie najnowocześniejszej na świecie hodowli wodnej w Chinach. W przypadku usuwania kawioru dojrzałość jesiotra wynosi co najmniej 12 lat lub więcej. Owłosienie półstałe do zwartego o wielkości ziarna od 3,1 do 3,3 mm, nawet większe. Spektrum kolorów od jasnobrązowego do złocistożółtego. Jej smak jest delikatnie orzechowy, z nutą owocową i kremową polewą. Lekko solone w procesie Malossol.